Fragiel, kwetsbaar, breekbaar, gevoelig, met een grote innerlijke kracht. Deze woorden beschrijven de vrouwen in mijn werk. De schilderijen zijn een hommage aan de kwetsbaarheid van de vrouw. Kwetsbaar in haar gevoelens over zichzelf en haar geliefden. Kwetsbaar in de openheid waarmee ze haar emoties toont. En de kracht die nodig is om als een sterke, zelfbewuste vrouw in het leven te staan.

Die strijd tussen innerlijke kracht en haast tastbare kwetsbaarheid fascineert me en probeer ik vorm te geven door direkte, grove penseelstreken in contrast met fijn uitgewerkte details. Met veel nadruk op het spel tussen licht en schaduw. Een intense en emotionele ontmoeting tussen beeld en kijker, een moment van herkenning.

Nog indringender door op groot formaat te werken en steeds meer met een eigentijdse en duurzame  toepassing van materialen. Ik schilder op gebruikte canvassen, tapijten en kartonnen dozen, materialen die mijn schilderijen een extra gelaagdheid en unieke uitstraling geven, die heel goed in deze tijd passen.

Ik ben naast kunstenares, ook vrouw, moeder ( van 5 zoons) en schilderlerares. 

Groet,

Jacq.